Fysiotherapie in Spanje

Uitgegeven door Mondi 
Vrijdag 27 juni 2014 

De Spaanse publieke gezondheidszorg wordt door de vele bezuinigingen de laatste jaren flink uitgekleed. Het kan daarom verstandig zijn om als aanvulling een particuliere zorgverzekering af te sluiten. Deze biedt meer mogelijkheden als er iets op medisch gebied aan de hand is. De premies voor de particuliere zorg zijn in Spanje gemiddeld twee derde goedkoper dan die van een basispakket in Nederland.


Het pakket Mundisalud Complet kost 117 euro per maand (voor een man/ vrouw van 50 jaar) en biedt een vrije keuze aan medici wereldwijd, ook als deze niet zijn aangesloten bij het netwerk van de particuliere zorgverzekeraar, zonder eigen bijdrage. Wel zo gemakkelijk wanneer u bijvoorbeeld in uw eigen taal geholpen wilt worden of wanneer u een vaste arts wilt behouden. De kosten hiervoor worden in Spanje tot 80 - 90 procent vergoed en in het buitenland tot 90 procent. Wanneer u gebruik maakt van een arts, specialist en ziekenhuis in Spanje die binnen het medische netwerk van de zorgverzekeraar valt, worden de kosten tot 100 procent vergoed.

Keuze vanuit het medische netwerk - Integral
Het Integral Elite-pakket kost 93 euro per maand (voor een man/ vrouw van 50 jaar). Ook hier geldt geen eigen bijdrage per behandeling, maar dient gebruik gemaakt te worden van het artsennetwerk van DKV. Dit netwerk is zeer groot en vrijwel alle grote klinieken zijn inbegrepen. Deze kosten worden tot 100 procent vergoed. Het goedkoopste pakket, Integral Complet, kost slechts 42 euro per maand met een eigen bijdrage en een artsenkeuze via het netwerk van DKV (deze premie geldt voor een man/ vrouw van 50 jaar). Bij een Integral Complet zorgverzekering hoort 8 euro eigen bijdrage. Integral Plus is goedkoper met 5 euro per behandeling. Bij de Integral Classic bedraagt de eigen bijdrage slechts 2,50 euro per behandeling.

Fysiotherapie
Met een particuliere verzekering kan onder andere ook gebruik gemaakt worden van fysiotherapie, zonder een limiet op het aantal behandelingen. Dit geldt niet bij alle zorgverzekeraars.

Om het gehele artikel te lezen, dient u ingelogd en abonnee of lid van Mondi te zijn. Bent u nog geen lid of abonnee, meld u dan nu aan en profiteer van alle voordelen!

Indien u de hoogte van de premie wilt ontvangen die hoort bij uw leeftijd, neem dan contact op met Hypotienda.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door Saskia Gruijters verbonden aan Hypotienda

Spanje Zorgverzekering

Neem contact op met Hypotienda!

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com