Nieuwtjes over verzekeren, leven en wonen in Spanje!

13-03-2020
Maatregelen corona-virus

Beste klant, zoals bij iedereen bekend worden er in Spanje ook steeds meer maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het corona-virus te beperken. Ook bij Hypotienda zal een groot deel van het personeel vanuit huis gaan werken, maar blijven wij verder wel gewoon volledig bereikbaar voor onze klanten. Wel enkel via email of telefoon, daar wij op kantoor, tot nader bericht, geen klanten meer zullen ontvangen.

Door de diverse maatregelen merken wij momenteel ook vertraging in verwerking van dossiers bij de verzekeraars, waardoor wij u willen vragen begrip te hebben dat de termijn waarin wij u een antwoord kunnen sturen langer is dan gebruikelijk.

Bij Hypotienda zijn wij van mening dat als iedereen een steentje bijdraagt dit virus hopelijk snel de kop wordt ingedrukt.

15-02-2018
Zorgverzekering bij residentie aanvraag

Laatste artikeltje van ons op Inspanje.nl over de ins en outs van het nodig hebben van een zorgverzekering bij de aanvraag van residentie in Spanje.

https://inspanje.nl/zakennieuws/10274/resident-worden-in-spanje-dan-heb-je-een-zorgverzekering-nodig/

 

 

10-09-2017
Aanvullende verzekering bij ernstige ziektes

Een particuliere zorgverzekering geeft volledige dekking voor medische kosten, maar wat als er een ernstige ziekte of aandoening wordt geconstateerd? U wilt er dan zeker van zijn dat u de beste zorg krijgt. Dat is nu mogelijk met de DKV Mundicare polis. U kunt deze verzekering los afsluiten of als aanvulling op uw huidige particuliere zorgverzekering. Voor slechts een klein bedrag per maand kunt u er voor zorgen dat u toegang heeft tot de beste specialisten van de wereld.

Hoe werkt deze verzekering?

Wanneer er bij u een ernstige ziekte of aandoening geconstateerd wordt, dan kijkt DKV welk van de samenwerkende klinieken wereldwijd hierin is gespecialieerd. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld aan het Johns Hopkins Hospital in Baltimore of Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center in Houston. DKV geeft begeleiding gedurende het hele proces.

Wat kunt u o.a. verwachten van deze verzekering?

 • Vergoeding medische kosten tot €1.000.000,- per verzekerde per jaar en tot €2.000.000,- gedurende de loopduur van de polis
 • Reis- en verblijfkosten voor verzekerde, een meereizend persoon en in geval van transplantatie ook voor de donor
 • Terugbetaling medicijnen tot €50.000,- bij terugkomst in Spanje (gerelateerd aan behandeling)
 • Extra vergoeding van €100,- per dag voor de tijd dat men in het buitenland opgenomen is in het ziekenhuis (voor eten e.d.)
 • Repatriering in het geval van overlijden in het buitenland
 • Af te sluiten tot de leeftijd van 67 en geeft dekking tot de leeftijd van 75 jaar. 

 Welke behandelingen worden  gedekt?

 • Oncologische behandelingen
 • Transplantaties
 • By-pass
 • Vervanging hartkleppen
 • Neurochirurgie
 • Bevestiging diagnose Multiple Sclerosis, ALS en Alzheimer 

Wat zijn de kosten voor deze verzekering?

Deze polis heeft vaste tarieven in diverse leeftijdscategorien. Zie tabel hieronder. 

Leeftijd Maandpremie Jaarpremie
0 3,29 € 36,73 €
1 t/m 4 jaar 4,89 € 54,46 €
5 t/m 14 jaar 4,94 € 55,13 €
15 t/m 24 jaar 4,98 € 55,49 €
25 t/m 34 jaar 6,61 € 73,65 €
35 t/m 44 jaar 9,66 € 107,79 €
45 t/m 54 jaar 19,57 € 218,19 €
55 t/m 64 jaar 33,69 € 375,47 €
64 t/m 74 jaar 46,73 € 520,80 €

Klik hier voor de volledige informatiebrochure

17-01-2017
Kortingen op zorgverzekering in Spanje

Er zijn leuke kortingen beschikbaar voor het afsluiten van een zorgverzekering Spanje.
Klik hier voor een offerte

 

Actie zorgverzekering Spanje

28-06-2016
Actiekorting Spaanse zorgverzekering

Tot 31 juli 2016- 3 jaar lang korting op uw premie.

Ontdek de voordelen van een Spaanse zorgverzekering met werelddekking

 • Keuzevrijheid
 • Restitutie binnen 7 dagen
 • Online afwikkelingen
 • Homeopathie en Acupunctuur
 • Restitutie kosten medicijnen
 • Netwerk van klinieken in de USA

Kortingspercentages per jaar: 2016: 25%  -  2017: 15% -  2018: 10%

offerte aanvragen

Meer informatie, lees het PDF bestand!

Dekkingen

 • Eerstelijns zorg en alle specialistische hulp.
 • Operaties en ziekenhuisopname.
 • Restitutie facturen van buiten netwerk DKV. 80% facturen binnen Spanje en 90% buiten Spanje.
 • 50% vergoeding medicijnen (limiet EUR 100,-)

Diensten

 • 24 uur Medische hulplijn
 • Medische hulplijn kinderarts
 • Psychologie
 • Snelle toegang arts of specialist
 • Geen doorverwijzing nodig voor specialist
 • Restitutie facturen binnen 7 dagen

 
Neem contact op met Hypotienda! Telefoon: (0034) 951 319 383 - info@hypotienda.com 

03-07-2015
Korting op zorgverzekeringen in Spanje

offerte aanvragen

Medische aandoeningen (uit het verleden) kunnen worden uitgesloten.

30-06-2014
Fysiotherapie in Spanje

Uitgegeven door Mondi 
Vrijdag 27 juni 2014 

De Spaanse publieke gezondheidszorg wordt door de vele bezuinigingen de laatste jaren flink uitgekleed. Het kan daarom verstandig zijn om als aanvulling een particuliere zorgverzekering af te sluiten. Deze biedt meer mogelijkheden als er iets op medisch gebied aan de hand is. De premies voor de particuliere zorg zijn in Spanje gemiddeld twee derde goedkoper dan die van een basispakket in Nederland.


Het pakket Mundisalud Complet kost 117 euro per maand (voor een man/ vrouw van 50 jaar) en biedt een vrije keuze aan medici wereldwijd, ook als deze niet zijn aangesloten bij het netwerk van de particuliere zorgverzekeraar, zonder eigen bijdrage. Wel zo gemakkelijk wanneer u bijvoorbeeld in uw eigen taal geholpen wilt worden of wanneer u een vaste arts wilt behouden. De kosten hiervoor worden in Spanje tot 80 - 90 procent vergoed en in het buitenland tot 90 procent. Wanneer u gebruik maakt van een arts, specialist en ziekenhuis in Spanje die binnen het medische netwerk van de zorgverzekeraar valt, worden de kosten tot 100 procent vergoed.

Keuze vanuit het medische netwerk - Integral
Het Integral Elite-pakket kost 93 euro per maand (voor een man/ vrouw van 50 jaar). Ook hier geldt geen eigen bijdrage per behandeling, maar dient gebruik gemaakt te worden van het artsennetwerk van DKV. Dit netwerk is zeer groot en vrijwel alle grote klinieken zijn inbegrepen. Deze kosten worden tot 100 procent vergoed. Het goedkoopste pakket, Integral Complet, kost slechts 42 euro per maand met een eigen bijdrage en een artsenkeuze via het netwerk van DKV (deze premie geldt voor een man/ vrouw van 50 jaar). Bij een Integral Complet zorgverzekering hoort 8 euro eigen bijdrage. Integral Plus is goedkoper met 5 euro per behandeling. Bij de Integral Classic bedraagt de eigen bijdrage slechts 2,50 euro per behandeling.

Fysiotherapie
Met een particuliere verzekering kan onder andere ook gebruik gemaakt worden van fysiotherapie, zonder een limiet op het aantal behandelingen. Dit geldt niet bij alle zorgverzekeraars.

Om het gehele artikel te lezen, dient u ingelogd en abonnee of lid van Mondi te zijn. Bent u nog geen lid of abonnee, meld u dan nu aan en profiteer van alle voordelen!

Indien u de hoogte van de premie wilt ontvangen die hoort bij uw leeftijd, neem dan contact op met Hypotienda.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door Saskia Gruijters verbonden aan Hypotienda

23-05-2014
Glutenvrij eten, een hype of is iedereen plotseling intolerant?

Uitgegeven door Inspanje.nl 
Donderdag 22 mei 2014 11:31

Vroeger puilden de keukenkastjes uit met pasta’s en brood. Tegenwoordig worden deze koolhydraatmonsters vervangen door ‘gezonder’ glutenvrij voedsel. Maar is dit daadwerkelijk beter voor ons?

Tegenwoordig vind je in de supermarkt compleet aparte secties waar glutenvrije producten worden uitgestald, van brood tot zelfs vissticks. Het koffiezaakje op de hoek verkoopt ook glutenvrije broodjes en je favoriete Italiaan heeft wellicht binnenkort ook glutenvrije pasta. Glutenvrij voedsel - nog niet zo lang geleden een niche product voor ‘hipsters’ en degenen met coeliakie (gluten-intolerantie) - is hét nutriënt op dit moment.

Afscheid van broodproducten

De meeste kwaaltjes die ineens opkomen worden geweten aan een voorliefde voor brood en haar veerkrachtige textuur, iets wat door gluten mogelijk wordt gemaakt. Sommige mensen vragen zich af of hun gezondheid zal verbeteren wanneer ze broodproducten links zouden laten liggen.

Zij zijn niet de enige die twijfelen: steeds meer mensen vervangen hun gangbare menu. Het blijkt dat het dan meestal om ex-veganisten of ex-vegetariërs gaat. Blijkbaar maakt deze groep de stap naar glutenvrij wat makkelijker. Populaire producten zijn quinoa of macaroons – beide glutenvrij.

Betere verkrijgbaarheid

Uit een recent in Amerika gehouden enquête blijkt dat meer dan 25 procent van de Amerikanen de hoeveelheid gluten in zijn dieet probeert te verminderen of deze zelfs volledig te vermijden. Het wordt gelukkig ook steeds gemakkelijker om dat te doen. Terwijl enige tijd geleden glutenvrije producten alleen maar verkrijgbaar waren in stoffige hoekjes van gezonde natuurwinkeltjes, is dat nu wel anders en kom je ze ook tegen in de meeste supermarkten in Nederland.

Mercadona als pionier

In Spanje kwam ruim tien jaar geleden de Mercadona al met een ruim aanbod aan glutenvrije producten in alle categorieën. Eigenaar Juan Roig besloot hiertoe omdat hij zelf kinderen zou hebben met glutenintolerantie.

Glutenvrij dieet

Gluten zijn dominant aanwezig in onze dagelijkse voeding. Veel voedingsmiddelen die gluten bevatten, zoals pizza, taarten en koekjes, bevatten ook veel calorieën, dus door ze te vermijden verliezen velen gewicht. Een glutenvrij dieet volgen schijnt niet actief schadelijk te zijn zoals sommige andere diëten. Dus misschien eens de moeite waard om eens te proberen. Of een glutenvrij dieet werkt of niet, dat verschilt per persoon.

Allergieonderzoek

Heb je zelf te maken met een voedselallergie of treft het een van je kinderen en wil je hier van af? Laat dan kosteloos een allergieonderzoek uitvoeren. Dit kan met een DKV zorgverzekering. Heb je die nog niet? Gezinnen die bestaan uit minimaal 4 of 5 personen ontvangen nu respectievelijk 5 en 12 procent korting op de jaarpremie! Neem voor vrijblijvende informatie en advies contact op met Hypotienda.

Hypotienda

Met een gedreven en klantgericht team is Hypotienda, gestart in 2004, een van de belangrijkste spelers in de financiële dienstverlening op het gebied van hypotheken en verzekeringen in Spanje. Het is vaak een hele ontdekkingstocht om je financiële zaken als Nederlander in Spanje te regelen. Het is ons specialisme om de vertaalslag van de taal, cultuur en mentaliteit te maken.

© Hypotienda

21-03-2014
Gezond zijn is hip

Vorige maand werd dit artikel door Hypotienda geplaatst op Inspanje.nl. Binnen no time stond het artikel op nummer 1 van de top 5 meestgelezen artikelen. Een gezonde levensstijl is anno 2014 dé nieuwe trend. Dit uit zich op verschillende manieren.

We leven in een land met veel zonlicht - de belangrijkste bron van vitamine D - en met talloze smaakvolle groente- en fruitsoorten voorziet Spanje in genoeg randvoorwaarden om een heel gezond leven te leiden. Toch zien we ook hier steeds meer dikke mensen als gevolg van een ongezonde levensstijl.  De kant-en klaarmaaltijden rukken op en junkfood is op elke straathoek verkrijgbaar en aantrekkelijk in economisch moeilijke tijden, want goedkoop. 

De Spaanse dagindeling, waardoor mensen pas tegen een uur of tien hun diner nuttigen, heeft ook niet altijd een gunstig effect op een gezonde levensstijl. Het goede nieuws is echter dat Spanjaarden wel van sporten houden. Elk jaar is er wel weer nieuwe sporttrend die massaal gevolgd wordt, van Tae Bo, Zumba tot de nieuwste trend Crossfit.

Meer dagelijkse beweging

Nu de meeste mensen een zittend beroep hebben, moeten we veel meer bewegen. Een paar uurtjes per week zeer intensief sporten blijkt niet genoeg te zijn. Het gaat er om je leefpatroon te veranderen. Dit betekent minder zitten en hangen en meer dagelijkse beweging. We zullen dus veel vaker de trap moeten nemen in plaats van de lift en tijdens de lunch kun je misschien beter een wandeling maken in plaats van aan tafel te zitten. Zelfs huishoudelijke klusjes zouden we vaker kunnen doen, onder de noemer ‘dagelijkse beweging’.

offerte aanvragen

Jaarlijkse check ups en preventieve onderzoeken

Onze klanten kunnen met een particuliere zorgverzekering naar een prive kliniek voor een jaarlijkse check up zoals een borstonderzoek (mammografie), een baarmoederuitstrijkje, bloeddruk- en cholesterolgehalte controle of een bloedsuikertest. Ook bieden de particuliere zorgverzekeringen preventieve onderzoeken aan tegen onder andere darmkanker, borst- en baarmoederhalskanker, prostaatkanker, hart- en vaatziekten. 

Voordelen particuliere zorgverzekering

Deze check-ups zijn bedoeld om ziekten en aandoeningen te voorkómen of op tijd te ontdekken. Op basis van zo’n preventieve check-up kunnen maatregelen genomen worden om de ziekten te behandelen. Wij stimuleren onze klanten dan ook om gebruik te maken van deze voordelen van een particuliere zorgverzekering. Alles onder het mom: ‘voorkomen is beter dan genezen’. 

Voor meer informatie over particuliere zorgverzekeringen in Spanje klik op de link of stuur een email aan Hypotienda.

offerte aanvragen 

25-09-2013
Verhoging leeftijdslimiet bij DKV

De leeftijdslimieten worden verhoogd bij DKV. 
De maximale 
leeftijd voor het afsluiten van een DKV zorgverzekering wordt 75 jaar. 

Officieel gaat dit in per 1 januari 2014, maar we kunnen nu al uitzonderingen aanvragen.offerte aanvragen

01-08-2013
Ondernemers in Zuid-Spanje: "het gaat langzaam de goede kant op"

MARBELLA - Het is niet echt komkommertijd in Spanje op dit moment. Er is geen Nederlander aan de Costa del Sol die nog nooit van Bárcenas heeft gehoord of die niet wist met welke snelheid de trein bij Santiago de Compostela uit de bocht is gevlogen.

© Hypotienda

Het waren enkele onderwerpen van gesprek op de jaarlijkse zomerborrel van Euro Economics en Hypotienda, waar een positieve sfeer hing, want Spanje is weer populair onder de buitenlanders. Gedurende het hele jaar is er voor de Nederlanders aan de Costa del Sol van alles te doen. Bedrijven en verenigingen organiseren lezingen, feestjes, golftoernooien en andere uitjes. Maar in de zomer is de agenda van activiteiten vrijwel leeg. Een goede aanleiding voor Euro Economics en Hypotienda om juist dan hun relaties uit te nodigen voor een zomerborrel.

Euro Economics biedt financiële en juridische dienstverlening en heeft filialen in heel Spanje. Hypotienda is bemiddelaar in verzekeringen en hypotheken en helpt Nederlanders in Spanje hun weg te vinden in het doolhof van Spaanse verzekeringen en hypotheekverstrekkers.

Wat opviel was dat ondernemers niet echt ontevreden zijn over hun eigen bedrijvigheid. Oprichter van Euro Economics, Jeroen Oskam, en zakelijk partner Barbara Ingenbleek [links op de foto] zijn het met elkaar eens “we merken dat buitenlanders weer onroerend goed beginnen te kopen. Die trend zette vorig jaar in en gaat dit jaar door, blijkbaar vinden ze de huizenprijzen laag genoeg. En ook onze klanten die zelf bedrijven hebben maken meer omzet, allemaal niet extreem maar toch.”

'Stijging in hypotheekaanvragen'

Saskia Gruijters, eigenaresse van Hypotienda [rechts op de foto]: “Ten opzichte van vorig jaar zie ik een stijging in het aantal hypotheekaanvragen. Het gemiddelde hypotheekbedrag is echter lager. Bedragen tot 300.000 euro worden door Spaanse banken sneller goedgekeurd. Nederlandse klanten hebben een relatief goede reputatie bij Spaanse banken, wat het hypotheekproces versnelt. Zolang een hypotheekdossier met de juiste documenten in het juiste format wordt aangeleverd, kan een hypotheek binnen 3 tot 4 weken verstrekt worden."

Ze vervolgt: “Tarieven van autoverzekeringen stijgen op jaarbasis minder hard dan voorheen als gevolg van de crisis en de toename van online aanbieders. Het nadeel van deze ‘direct writers’ is dat je zelf goed moet weten wat je wilt en wat verstandig is. Bovendien hebben deze verzekeringen vaak kale dekkingen. Vanwege de taalbarrière kiezen Nederlanders liever een partij zoals Hypotienda. Die houdt de premies scherp, maar niet ten koste van de kwaliteit”.


Nederlanders met ondernemersbloed 

De Nederlanders die in de omgeving van Marbella wonen hebben vrijwel allemaal ondernemersbloed. Er is een grove indeling te maken op basis van de leeftijd. De ietwat ouderen genieten er na de verkoop van hun bedrijf van het leven in Spanje, mensen van middelbare leeftijd hebben er een tweede woning, terwijl ze nog in Nederland werken, zoals bijvoorbeeld bouwconsultant Frans van Kessel of investeerder Eddie de Kroes.

En dan zijn er nog de dertigers en veertigers die aan de Costa del Sol een bedrijf runnen, zoals Saskia Gruijters of als zelfstandige werken, zoals online coach Joyce van Ombergen-Jong. Tijdens de zomerborrel komen ze elkaar allemaal tegen om even bij te praten en natuurlijk om te netwerken, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan...

© Saskia Gruijters/Hypotienda

Bron: Inspanje

05-07-2013
Levens in gevaar door bezuinigingen Spaanse gezondheidszorg

17 juni 2013 

MADRID - Experts zijn van mening dat de omvangrijke bezuinigingen in de Spaanse gezondheidszorg van de afgelopen jaren levens in gevaar kunnen brengen.

Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van de Londense Schoolo of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) dat werd gepubliceerd in BMJ. De ontmanteling van grote delen van het Spaanse publieke gezondheidszorg-systeem heeft grote potentieel negatieve effecten op de gezondheid van Spanjaarden.

Tot nu toe werd er sinds het begin van de crisis op nationaal niveau 365 miljoen euro (13,65%) bespaard en op regionaal niveau tot 10 procent op de sociale zorg en de gezondheidszorg. Dit in combinatie met de toegenomen vraag als gevolg van de vergrijzing maakt de druk op het huidige systeem erg groot.

Immigranten in Spanje zonder de juiste documenten kunnen geen aanspraak meer maken op de gratis publieke zorg. Daarbij werd overal de eigen bijdrage ingevoerd voor onder meer medicijnen, protheses en ambulance-ritten. Op meerdere plekken in Spanje wordt er bezuinigd op de spoedeisende hulp. In Madrid en Catalonië zijn de regionale overheden bezig met het privatiseren van een aantal tot nu toe publieke ziekenhuizen uit besparingsoverwegingen.

De onderzoekers constateren dat er een toename is van het aantal depressieve mensen in Spanje sinds het begin van de crisis en de almaar stijgende werkloosheid in het land. Ook alcoholgerelateerde problemen en het aantal zelfmoorden steeg in een paar jaar tijd.

Volgens Martin McKee, professor publieke Europese gezondheidszorg aan de LSHTM is er bij het beleid ten aanzien van de gezondheidszorg vooral gekeken naar economische getallen. Dit onderzoek werpt licht op het menselijk lijden als gevolg van de economische beslissingen. 

De bezuinigingen komen bij het feit dat Spanje binnen de Europese Unie al een relatief klein budget heeft voor de publieke gezondheidszorg ten opzichte van het Bruto Binnenlands Product. Dit jaar wordt er nog verder bezuinigd. Het gaat nu met name om de zorg voor langdurig zieke mensen.

Het onderzoek werd geleid door de London School of Hygiene & Tropical Medicine in samenwerking met de Universiteit van Alicante, de Universiteit van Lleida en de Universiteit van Valencia. Het onderzoek is volgens de auteurs hier en daar beperkt vanwege ontbrekende gegevens van de Spaanse overheid. Een deel van de analyse is gebaseerd op interviews met 34 artsen en verplegers in het Noorden van Spanje.

© Redactie


http://inspanje.nl/zorg-welzijn/5950/levens-in-gevaar-door-bezuinigingen-spaanse-gezondheidszorg/

27-05-2013
Op vakantie verzekerd van medische zorg?

27 mei 2013 

De privé-zorg in Spanje speelt een steeds grotere rol. Dit komt door de toegenomen wachtlijsten en wachttijden voor specialistische hulp via het publieke sociale zorgstelsel (Seguridad Social).

Naar schatting is 15 procent van de Spaanse bevolking privé verzekerd. Zo'n particuliere zorgverzekering wordt doorgaans afgesloten als aanvulling voor of zelfs als alternatief op het sociale zorgstelsel.

Voor- en nadelen privé-verzekering

Het voordeel van een privé verzekering is dat de verzekeraars een eigen netwerk van privé-klinieken, privé-ziekenhuizen en specialisten hebben. Hierdoor zijn er geen of slechts korte wachttijden. Het nadeel is dat je je moet houden aan het netwerk van de zorgverzekeraar, hoewel er ook mogelijkheden zijn om buiten het netwerk medici te bezoeken, waarvoor je dan rond de 80 procent van de kosten vergoed kunt krijgen.

Premie

De premie van een particuliere zorgverzekering hangt af van leeftijd, regio en sekse. Doorgaans is de premie in Spanje goedkoper dan in Nederland, mits je je houdt aan het medische netwerk van de zorgverzekeraar.

Verhuis je naar Spanje en heb je geen recht op zorg via het sociale zorgstelsel in Spanje dan ben je verplicht een privé-verzekering af te sluiten.

Op vakantie in het buitenland? 

Ben je verzekerd via het sociale zorgstelsel dan kun je een EHIC (European Health Insurance Card) of TSE (Tarjeta Sanitaria Europea) aanvragen. Met deze kaart krijg je tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland gemakkelijker toegang tot medische voorzieningen.

Ben je privé verzekerd dan dekt je particuliere verzekeraar de medische kosten in het buitenland. Wij adviseren altijd eerst het telefoonnummer voor mondiale assistentie achterop de zorgpas te bellen voor advies over hoe te handelen. 

Daarnaast is het verstandig om ook een reisverzekering af te sluiten want de vergoeding van medische kosten in het buitenland zijn gelimiteerd. De meeste privé zorgverzekeraars staan een maximaal verblijf van 90 dagen in het buitenland toe.

Hypotienda kan zowel een privé-zorgverzekering als een (doorlopende) reisverzekering voor u afsluiten.


Bron Inspanje.nl

© Saskia Gruijters/Hypotienda

27-05-2013
Lenteklussen en woningonderhoud in Spanje

Door preventief onderhoud van uw Spaanse woning kunt u veel geld besparen. Achterstallig onderhoud brengt namelijk veel kosten met zich mee en wordt niet vergoed door de (Spaanse) verzekeraars. Naar aanleiding van ervaringen uit de praktijk geven we enkele tips voor het voorkomen van extra kosten door achterstallig onderhoud.

Mei 2013 Bron: www.mondi.nl

5 tips om achterstallig onderhoud te voorkomen

Tip 1 | Maak de kozijnen schoon
Schoon schilderwerk gaat langer mee. Als u de ramen lapt, vergeten we vaak de kozijnen ook schoon te maken. Door de ramen even open te doen, kunnen de kozijnen en de sponning gemakkelijk mee schoongemaakt worden. Vaak vindt hier de meeste ophoping van vuil plaats.

Tip 2 | Verwijder kalkaanslag op tegels en kranen
In Spanje hebben we veel last van kalkaanslag. Schoonmaakazijn lijkt het wondermiddel te zijn. Kranen kunnen gemakkelijk kalkvrij worden gemaakt door het eindstuk van de kraan los te draaien en in een bakje met schoonmaakazijn te leggen. Kun je het eindstuk niet losdraaien, gebruik dan een doekje gedrenkt in de schoonmaakazijn en wikkel dit om de kranen. Laat het zo een nachtje intrekken. De volgende ochtend goed afspoelen en de kranen zijn ontkalkt. Bij hevige kalkaanslag nogmaals herhalen.

Tip 3 | Maak de dakgoot schoon
Na de hevige Spaanse regenbuien kunnen de afvoeren verstopt zijn geraakt en kan vuil in de goten zijn blijven hangen. Gebruik deze heerlijke zonnige lentedagen voor een schoonmaak van de dakgoot om veroudering tegen te gaan.

Tip 4 | Controleer de kozijnen en beglazingskit
De kozijnonderdelen hebben het meest te lijden van de hevige zon in Spanje. Hier komt houtrot en afbladdering van het schilderwerk het eerst voor. Herstel dit zo snel mogelijk om achterstallig onderhoud te voorkomen.

Ook de kit tussen het kozijn en het glas heeft onderhoud nodig. Een goede kitafdichting voorkomt vocht tussen het kozijn en het glas. Het is dan ook aan te bevelen om deze kit te vervangen als die verouderd en losgescheurd is.

Tip 5 | Laat de airconditioning nakijken
Voordat we de airconditioning straks weer volop gaan gebruiken, is preventief onderhoud raadzaam. Dit voorkomt eventuele lekkages en slecht functionerende en/of defecte onderdelen worden tijdig opgemerkt en vervangen. Het apparaat zal hierdoor langer meegaan en goed blijven koelen.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door Saskia Gruijters verbonden aan 
Hypotienda Espana S.L.

05-10-2011
Nederlandse zorgverzekeraars duurder

In Nederland kost een basiszorgverzekering per 2012 voor twee personen gemiddeld € 211 per maand. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat een prive verzekering in Spanje voor een basispakket voor twee personen rond de € 160 per maand ligt. Dit geldt voor een man en vrouw rond de 60 jaar. Hoe jonger je bent, hoe lager de premie wordt.

Eigen risico Nederland

Dat de zorgverzekeringen in Nederland duurder zijn geworden heeft onder andere te maken met de invoering van het eigen risico in 2008. In 2008 bedroeg het eigen risico 150 euro, volgend jaar moet elke volwassene de eerste 220 euro aan zorgkosten zelf betalen. In 2006 kregen verzekerden gemiddeld 91 euro terug van hun verzekeraar door de no-claimkorting. In 2012 gebruikt elke verzekerde gemiddeld 135 euro van zijn eigen risico.

De premiestijging en de stijging van het eigen risico hebben ervoor gezorgd dat de gemiddelde Nederlander sinds 2006 45% meer betaalt aan zorgkosten. Een gezin is daardoor in 2012 gemiddeld 900 euro meer kwijt aan zorg dan in 2006.

Geen eigen risico in Spanje
In Spanje kent men geen eigen risico. Wel bestaat een eigen bijdrage per bezoek aan een dokter of specialist. Deze eigen bijdrage loopt van enkele euro´s tot aan een paar tientjes per bezoek.
Met een redelijke premieopslag zijn er ook zorgverzekeringen verkrijgbaar zonder eigen bijdrage en zonder eigen risico, vraag om een vrijblijvende offerte, klik hier.

31-08-2011
Ontevreden met uw huidige zorgverzekering?

Vraag hier een offerte aan en maak gebruik van onze gratis overstapservice! 

Opzegging dient te geschieden vóór 31 oktober 2011! 
De nieuwe ingangsdatum van uw polis wordt 
1 januari 2012, zoals gebruikelijk is in Spanje.

12-05-2011
Openstaande vacature

Mei 2011- Deze vacature is reeds ingevuld

Gezocht! 


Hypotienda zoekt een nieuwe medewerker (m/v) die haar team komt versterken. Ben je enthousiast, proactief, stressbestendig, probleemoplossend, representatief, meertalig en heb je een HBO werk- en denkniveau? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou!
 
Vacature: Administratief/ commercieel binnendienst medewerker (aanvang parttime met mogelijkheid naar fulltime)
 
Hypotienda is een jong en dynamische bedrijf met ruim 7 jaar ervaring in de financiële dienstverlening op het gebied van hypotheken en verzekeringen in Spanje.
 
Aanbod: Binnen een informele doch professionele werkomgeving bieden wij passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden naar Spaanse maatstaven. Tevens verzorgen wij de vereiste opleiding en begeleiding. De functie kan worden vervuld per 1 juli/ augustus.
 
Heb je interesse? Stuur je CV en motivatie naar info@hypotienda.com 


Bovenstaande vacature is inmiddels ingevuld. Stuur een email voor een open sollicitatie. 

Ook voor stagiaires voor het schrijven van analyse of onderzoek of administratief, info@hypotienda.com 

09-05-2011
55.000 Nederlanders en 36.000 Belgen in Spanje

6 April 2011

Bron: Inspanje.com  

MADRID - Het Spaanse bureau voor de statistiek (het Instituto Nacional de Estadística) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat Spanje in totaal meer dan 47 miljoen inwoners telt, 130.000 meer dan in 2010. Ondanks de economische crisis is het aantal buitenlanders afkomstig uit landen buiten de EU afgenomen. Tegelijkertijd steeg het aantal buitenlanders afkomstig uit Europese landen.

Nederlanders en Belgen
Uit de cijfers van het INE (die hier te vinden zijn) blijkt dat er in totaal 35.876 Belgen en 54.424 Nederlanders in Spanje wonen. Als men de gegevens vergelijkt met die van 2010 is te zien dat er toen 54.033 Nederlanders en 48.808 Belgen in Spanje woonden. Bij de Belgen dus een afname van maar liefst 12.932 (!!) personen en bij de Nederlanders een toename van 391 personen. Uiteraard zijn deze lijsten gebaseerd op de gegevens van de bevolkingsregisters in de autonome deelstaten en provincies die we hier nader zullen bekijken.

Nederlanders
Bij de Nederlanders zijn er 5.690 inwoners tussen de 0-15 jaar, 18.922 tussen 16-44, 18.161 tussen 45-65 en 11.651 inwoners van 65+. Er zijn 28.355 mannen en 26.069 vrouwen uit Nederland woonachtig in Spanje. Gekeken naar de autonome deelstaten is te zien dat de grootste groep Nederlanders woont in de Comunitat Valenciana, gevolgd door Andalucia en Catalunya. Als we naar alle deelstaten kijken krijgen we de volgende lijst:
Comunitat Valenciana  18.599
Andalucia                  10.589
Catalunya                  9.701
Canarische eilanden    4.130
Comunidad de Madrid  3.825
Balearen                   3.314
Murcia                      1.158
Aragón                      489
Castilla y León            478
Galicië                       444
Castilla la Mancha       350
País Vasco                 280
Asturias                     239
Navarra                    149
Cantabria                  144
Extremadura              137
La Rioja                    67

Als we verder kijken naar de provincies in de grootste deelstaten zijn deze cijfers te zien: 
Comunitat Valenciana: Alicante (16.782), Valencia (1.373) en Castellón (444). 
Andalucia: Málaga (7.137), Almería (940), Cádiz (808), Granada (456), Sevilla (438), Huelva (315), Córdoba (106) en Jaén (89). 
Catalunya: Barcelona (5.689), Girona (2.483), Tarragona (1.342) en Lleida (187). 
Canarische eilanden: Las Palmas de Gran Canaria (2.192) en Santa Cruz de Tenerife (1.938).

Belgen
Van het totaal aantal aan 35.876 Belgen die in Spanje wonen en geregistreerd staan zijn er 18.314 van het mannelijke en 17.562 van het vrouwelijke geslacht. 2.953 Belgische inwoners zijn tussen de 0-15 jaar oud, 12.598 tussen de 16-44, 10.588 tussen de 45-65 en 9.736 inwoners van 65+. Gekeken naar de autonome deelstaten is te zien dat de grootste groep Belgen woont in de Comunitat Valenciana, gevolgd door Andalucia en Catalunya, hetzelfde als bij de Nederlanders. 

Als we naar alle deelstaten kijken krijgen we deze lijst:
Comunitat Valenciana  12.143
Andalucia                  7.050
Catalunya                  5.327
Canarische eilanden    4.790
Comunidad de Madrid  2.049
Balearen                   1.871
Murcia                      763
Castilla y León            245
Galicia                       245
Asturias                     237
País Vasco                 236
Aragón                      224
Castilla La Mancha      197
Cantabria                  117
Navarra                    84
Extremadura              67
La Rioja                    25

Als we verder kijken naar de provincies in de grootste deelstaten zijn deze cijfers te zien: 
Comunitat Valenciana: Alicante (10.712), Valencia (858) en Castellón (473). 
Andalucia: Málaga (4.306), Granada (851), Almería (840), Cádiz (473), Sevilla (359), Huelva (94), Córdoba (78) en Jaén (49). 
Catalunya: Barcelona (2.450), Girona (1.714), Tarragona (1.054) en Lleida (109). 
Canarische eilanden: Santa Cruz de Tenerife (3.528) en Las Palmas de Gran Canaria (1.262).

Duitsers, Britten en Russen
Het aantal Nederlanders en Belgen valt bijna in het niets als we kijken naar de cijfers van het aantal Duitsers en Britten die in Spanje wonen. Volgens de gegevens van het INE wonen er 390.880 Britten, 195.842 Duitsers en 52.832 Russen in Spanje.

De grootste groep Duitsers woont op de Canarische eilanden (44.502) gevolgd door Comunitat Valenciana (42.481), Balearen (36.674), Andalucía (27.521) en Catalunya (22.730).De grootste groep Britten woont in de Comunitat Valenciana (144.331) gevolgd door Andalucía (117.067), Canarische eilanden (41.864), Balearen (23.697), Murcia (23.189) en Catalunya (20.664). De meeste Russen wonen in Catalunya (16.157), Comunitat Valenciana (12.519) en Andalucía (10.879). Op de Balearen en Canarische eilanden wonen niet veel Russen, respectievelijk 1.975 en 1.333 inwoners.

09-05-2011
Vacature stagiaire social media platform

Mei 2011- Deze vacature is reeds ingevuld

Profiel stagair(e)
Hypotienda zoekt een stagiair(e) met kennis van online-marketing en Social Media zoals Facebook, Twitter, Hyves, YouTube en blogs.

De stageopdracht
Hyptotienda wil graag een social media platform ontwikkelen waarbij Hypotienda interactie met haar (potentiële) klanten en andere collega’s in dezelfde branche krijgt.

Doel inzetten social media
Het doel van het inzetten van social media is om onze producten en diensten te promoten, daarnaast om online meer te verkopen te genereren en meer bezoekers naar onze website te genereren. Tevens heeft deze vorm van marketing een informatief doel voor Hypotienda. Wij willen onze relaties informeren over alle belangrijke zaken omtrent verzekeringen en hypotheken in Spanje.

Wie is Hypotienda?
Hypotienda is een hypotheek- en verzekeringskantoor in Spanje. Hypotienda begeleidt haar Nederlands sprekende klanten in het afsluiten van hypotheken en verzekeringen in Spanje. Tevens is Hypotienda verantwoordelijk voor de volledige schadeafhandeling.

Met een hoogstaand serviceniveau, begeleiding in eigen taal en eerlijk advies is Hypotienda een van de belangrijkste spelers in de financiële dienstverlening in Spanje.

Hypotienda is gevestigd in Zuid- Spanje, het werkgebied is landelijk. De stageopdracht vindt plaats in Amsterdam.

Duur van het project
De duur van de opdracht is circa 4 maanden. In overleg kan deze opdracht uitgebreid worden naar 6 maanden.

Wat verwachten wij van jou?

 

  • Beknopt marketing- concurrentieonderzoek (welke partijen ook collega’s in dezelfde branche maken reeds gebruik van social media en wat doet de rest aan marketing)

 

  • Het (mede) ontwikkelen van een Social Media plan inclusief het bepalen van de doelstellingen en dit afstemmen op de huidige marketingkanalen.

 

  • Het opzetten van de social media instrumenten (aanmaken facebook  en twitter account, you tube filmpje etc.) en maak hierbij ook gebruik van social sharing links)

 

  • Zorgdragen voor periodieke updates en interactie op het platform begeleiden

 

  • Upgraden van onze eigen websites door links en banners te plaatsen naar de opgezette social media kanalen

 

  • Zoekmachine optimalisatie (zoekmachine van Twitter, hootsuite e.d.)

 

  • Gebruik maken van free publicity, PR en het plannen van media inzet zodat bekendheid kan worden gegenereerd

 

   Maak gebruik van tracking url’s om het aantal kliks en het bezoekersverkeer vanuit social media-kanalen naar onze websites meetbaar te maken
09-05-2011
Nieuwsbrief januari 2011

Actie! 

Sluit een overlijdensrisicoverzekering af voor slechts €19,-* p.m. en ontvang 12% korting op uw particuliere zorgverzekering! 

Wat is een overlijdensrisicoverzekering? 
Deze verzekering keert een van te voren vastgesteld bedrag uit bij overlijden. Zo voorkom je dat je partner of familie straks in financiële problemen raakt. De hypotheek en/ of andere kosten kunnen hiermee worden betaald. Lees hier verder 

*De premie is gebaseerd op een man van 40 jaar, verzekerd bedrag is €100.000. Deze actie geldt alleen voor nieuwe klanten van DKV voor de producten Integral en Mundisalud

En nog een actie! 

Sluit een uitvaartverzekering af voor slechts €3,32* p.m. en ontvang 12% korting op uw particuliere zorgverzekering! 

Wat is een uitvaartverzekering? 
Een uitvaartverzekering sluit je af wanneer jij, je partner of familie de kosten van je uitvaart niet zelf willen of kunnen betalen. Lees hier verder

* De premie is gebaseerd op een man van 35 jaar woonachtig in de regio Malaga. Deze actie geldt alleen voor nieuwe klanten van DKV voor de producten Integral en Mundisalud

Particuliere ziektekostenverzekering

Hoe werkt een particuliere zorgverzekering in Spanje?

Heeft u slechte ervaringen opgedaan met de publieke zorg, of kiest u voor kwaliteit, snelheid en gemak? Dan kiest u voor een particuliere zorgverzekering.

Let wel op, een particuliere ziektekostenverzekering is geen vervanging van de publieke zorg via de Seguridad Social. Lees hier alles over de voor- en nadelen

09-05-2011
41 procent stijging zorgverzekering leidt tot 7,9 procent overstappers

Bron: www.independer.nl

De fiks hogere zorgpremies voor 2011 schudt de consument wakker. Wisselde vorig jaar slechts 4% van de verzekerden van zorgverzekeraar, op dit moment geeft 7,9% aan over te willen stappen. Dat is een enorme sprong ten opzichte vorige week toen 5,2% aangaf te gaan switchen.

Consumenten beseffen blijkbaar dat de zorgverzekering onbetaalbaar dreigt te worden. Sinds de introductie van het nieuwe zorgstelsel zijn de kosten voor de kale basisverzekering gemiddeld met 41% gestegen. De basispremie steeg ‘slechts’ met 18%, de overige 23% komt voor rekening van de overschakeling in 2008 van de no claimkorting naar het verplichte eigen risico. In plaats van een premieteruggave bij niet of weinig gebruik van zorg, moeten verzekerden nu eerst een vast bedrag aan zorgkosten zelf betalen voordat de verzekeraar uitkeert. Ook de jaarlijkse verhoging van dit eigen risico draagt bij aan de premiestijging.

Voor 2011 ging het Ministerie van VWS uit van een gemiddelde stijging van 9%. Verzekeraars konden tot nu toe ongestraft de premies verhogen, omdat verzekerden niet massaal overstapten. Zouden ze dat wel doen dan krijgt marktwerking echt een kans. Daarom roept Independer.nl verzekerden op dit jaar wel over te stappen. Niet alleen om de eigen verzekeraar een signaal af te geven, maar ook omdat met overstappen vaak honderden euro’s tot wel 1000 euro (gezin) kan worden bespaard.

Om de premiestijgingen in de toekomst te beperken zouden verzekeraars de groei in zorgkosten moeten beperken, bijvoorbeeld door meer aan zorgsturing te doen en goedkopere zorg in te kopen . Consumenten kunnen dan kiezen tussen een dure polis met volledige keuzevrijheid ten aanzien van hun zorgverlener of een lagere premie met een beperkte keuzevrijheid.

09-05-2011
Tevreden klanten aan het woord

Tevreden klanten zijn het succes van Hypotienda. Kwaliteit staat bij ons op nummer 1. Kwaliteit is service. Een van de belangrijkste onderdelen van service is de communicatie bij Hypotienda. In uw eigen taal geholpen worden, binnen 24 uur antwoord op uw email, altijd telefonisch bereikbaar! Wij leggen de lat hoog om een hoogstaand serviceniveau te kunnen bieden. Bent u nog geen klant? Laat u overtuigen. Lees hier de meningen van onze klanten!


Lancering nieuwe website: 'De beste informatiesite over de zorg in Spanje!'

Wij zijn trots op het resultaat! Maandenlang hebben wij gewerkt aan de nieuwe website: ZorginSpanje.com. Alle belangrijke informatie over de gezondheidszorg in Spanje op één website! Klik hier om het resultaat direct te bekijken!


Ontvang 10% korting bij het afsluiten van een huisverzekering!

Bent u een bestaande klant van Hypotienda en heeft u nog geen huis (opstal/ inboedel)verzekering bij ons lopen? Sluit nu een huisverzekering af en ontvang 10% korting!Voor nieuwe klanten 

geldt de 10% korting op een huisverzekering bij het afsluiten van twee of meer verzekeringen bij Hypotienda. Neem direct contact met ons op! Klik hier om een offerte aan te vragen

 

Ga terug naar de vorige pagina.

09-05-2011
Zorgverzekering: dekking in het buitenland

September 2010

Omdat de zorg die het Spaanse Ziekenfonds biedt vaak te wensen overlaat, sluiten veel Nederlanders een aanvullende zorgverzekering af. Saskia Gruijters is hypotheek- en verzekeringsadviseur in Spanje. Één keer per maand vertelt zij over hypotheken en (zorg-) verzekeringen in Spanje.

'In het artikel van augustus heb ik onder andere uitgelegd aan welke criteria een verzekeraar dient te voldoen bij het afsluiten van een goede zorgverzekering. In dit artikel wordt besproken welke kosten of behandelingen worden vergoed door een basis zorgverzekering. Ik ga niet in op aanvullende dekkingen die mogelijk zijn bij de uitgebreidere verzekeringen, omdat de lijst dan te groot en onoverzichtelijk wordt. 

Vergoeding

In principe vergoedt elk zorgverzekeringsproduct de volgende meest belangrijke ‘basisdekkingen’:

A. Primaire zorg
B. Raadpleging en behandeling door een specialist 
C. Ziekenhuisopname
D. Werelddekking bij spoedgevallen
E. Preventieve onderzoeken

Primaire zorg
Bij de primaire zorg die onder de dekking van een basiszorgverzekering valt kunt u aan het volgende denken:

 • Geneeskundige zorg (huisarts, medisch specialist, verloskundige en paramedicus)
 • Jaarlijkse cardiologische check-up
 • Röntgenfoto's
 • Ambulancevervoer
 • Kinderopvang en kindergeneeskunde
 • 24-uurs service voor spoedgevallen in kliniek en thuis
 • Klinische onderzoeken

Specialisten
Hieronder vallen onder meer:

 • Fysiotherapie
 • Gynaecologie
 • Radiologie, echografie, allergie testen e.d.
 • Psychiatrie en psychologie
 • Revalidatie

Ziekenhuisopname
Hieronder vallen alle ziekenhuiskosten; dus kosten voor algemene behandeling, verpleging, operatiekamer en medicijnen in het ziekenhuis. 

Werelddekking bij spoedgevallen
Werelddekking voor noodgevallen tijdens reizen van maximaal 90 dagen, met permanente 24-uursservice. Hieronder vallen de volgende dekkingen:

 • Vervoer en repatriëring van zieken en gewonden
 • Vervroegde terugkeer door overlijden van familielid
 • Medische raadpleging via de telefoon
 • Ziekenhuisopname (incl. medische en farmaceutische kosten)
 • Spoedeisende tandheelkundige behandelingen


Preventieve onderzoeken
Jaarlijks kan er gebruik worden gemaakt van verschillende preventieve onderzoeken tegen o.a. darmkanker, borst- en baarmoederhalskanker, prostaatkanker, hart- en vaatziekten. Ook inbegrepen is een jaarlijks bezoek aan de tandarts en mondhygiëniste, controle van pasgeborenen tot aan de leeftijd van vier jaar en de benodigde vaccinaties.

Voor de opstelling van bovenstaande dekkingen hebben wij gebruik gemaakt van de voorwaarden van een specifieke zorgverzekeraar. Het gaat om dekkingen die iedere basisverzekering zou moeten bieden. Uiteraard is het mogelijk om de dekking uit te breiden. Voor een compleet overzicht van dekkingen en productsoorten kunt u contact opnemen met een deskundige.'

Dit artikel is geschreven door Saskia Gruijters, verbonden aan Hypotienda. 

09-05-2011
Premie stijging zorgverzekering DSW 2010

22-09-2009 - Premie zorgverzekering DSW 2010 bekend

DSW heeft als eerste zorgverzekeraar bekendgemaakt welke premie over volgend jaar wordt berekend. De premie stijgt met 27 euro naar 1080 euro voor een jaar ziektekostenverzekering, zei directeur Chris Oomen dinsdagochtend op Radio 1.

De directeur zegt dat de premie nog net kostendekkend is voor de zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. De overheid zou hebben berekend dat de zorgkosten volgend jaar met 4,1 procent stijgen. Door goede beleggingen zou de premiestijging bij DSW (2,6 procent) meevallen. Zorgverzekeraars moeten voor half november bekend maken wat ze volgend jaar rekenen. Tot eind dit jaar kunnen mensen overstappen.

Bron: DSW

09-05-2011
Premie stijging zorgverzekeringen Nederland

29-09-2010 Verzekeraars: premiestijging onvermijdelijk
 
Het kabinet verwacht dat de zorgpremie volgend jaar met gemiddeld 100 euro omhoog gaat. Die stijging is onvermijdelijk gezien de toenemende zorgkosten, stelt de brancheorganisatie van zorgverzekeraars (ZN) in een reactie.

De verzekeraars zijn kritisch over de plannen van demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) om de zogeheten macronacalculatie af te schaffen. Dat is een regeling die ervoor zorgt dat zorgverzekeraars achteraf gecompenseerd worden als zij geconfronteerd worden met grote tegenvallers.

Volgens ZN-voorzitter Hans Wiegel leidt afschaffing van die regeling tot grotere financiële risico's voor de zorgverzekeraars. Daar zullen de verzekerden de rekening voor moeten betalen in de vorm van nog hogere premies, voorspelt hij.

De zorgverzekeraars betreuren het dat sommige aanpassingen in het basispakket, zoals de eigen bijdrage voor onder meer psychiatrische hulp, pas laat bekend zijn geworden. Dat kan problemen geven bij de uitvoering.

Over de precieze maatregelen die het kabinet neemt om de zorg betaalbaar te houden, zoals het schrappen van de rollator, de mondzorg voor jongeren tot 21 jaar en de anticonceptiepil voor vrouwen boven de 21 jaar, doet ZN geen uitspraken. De brancheorganisatie vindt dat „bij uitstek een politieke keuze.”

Bron: De Telegraaf

Klantervaringen

10

13-09-2018
Johan

Recent lekkage gehad, dwz de onderburen. In de afvoerbocht van de douchebak bleek zo maar een gaatje te zitten. Hypotienda om 11 uur gebeld. Dezelfde dag om 19:00 is er nog een loodgieter gekomen om de... Lees verder

10

20-04-2021
Erik Boekel

Fantastische begeleiding gedurende een complexe claim, snelle afwikkeling van vragen en goed bereikbaar. Hartelijk bedankt voor de goede service... Lees verder

9

09-04-2019
Mark Vermeire

10

23-04-2018
Anoniem

In alle jaren dat ik via Hypotienda mijn verzekeringen heb lopen ben ik met al mijn vragen en noodzakelijke hulp zeer deskundig, correct en vooral heel snel geholpen. Het is voor mij zeer belangrijk en... Lees verder

9

27-06-2018
Els Dirven

Wij zijn zeer tevreden en hebben al verschillende andere mensen naar Hypotienda verwezen. Goede en snelle afwerking van schade geval.... Lees verder

9

27-11-2018
Edith

Vriendelijk, snelle reactie, probleem oplossend, ben al met al zeer tevreden klant! ... Lees verder

9

18-03-2022
Peter

Bijzonder vlotte afhandeling van onze nieuwe autoverzekering, en met heel veel flexibiliteit om op het laatste nippertje nog wat aanpassingen te doen. Complete en gedetailleerde offerte aan erg concurrentiële... Lees verder

8

01-06-2018
Ruud de Keijzer

Ik heb het meeste contact gehad met Melissa en zij heeft alles tot in de perfectie geregeld. Met name auto verzekeringen voor jongeren onder de 25 jaar was een hele klus voor haar om daar een acceptabele... Lees verder

8

20-04-2018
J. Bakker

Mijn hond moest een operatie ondergaan en om het geld weer van de verzekering terug te krijgen ben ik uitermate goed geholpen door Hypotienda. Zelfs het vragen naar het welzijn van hond bleef niet achterwege,... Lees verder

8

27-06-2018
John

9

18-08-2020
Jaap

Fantastisch op weg geholpen door vooral Evita. Voelt als serieus te worden genomen en dat geeft vertrouwen.... Lees verder

10

25-10-2018
Nicole Mesker

Wat hypotienda voor mij zo goed maakt is dat ze snel reageren en enorm behulpzaam zijn. Ook is iedereen altijd erg vriendelijk. Enorm bedankt voor de goede zorgen!... Lees verder

8

23-04-2018
Johan W.

Beste Sandra, de schadeafhandeling was bijzonder snel & efficiënt en zeer probleemgericht. Naadloos en perfect!... Lees verder

9

05-10-2020
Pauline Lindhout

Ik ben erg tevreden en dan met name over de vriendelijke mensen die daar werken. Snel antwoorden van mails, en vragen. Zeer klantvriendelijk Dank jullie wel... Lees verder

10

23-04-2018
Geo Blondé

Alles weer 200% goed geregeld: bij Avis op de luchthaven is alles perfect verlopen. Ik heb bij Avis een dag langer genomen: 7 i.p.v. zes dagen, omdat ik zaterdag terugvlieg en mijn auto dan nog niet... Lees verder

8

23-04-2018
Robert Huisman

Ik ben al enige jaren verzekerd via Hypotienda. In Spanje is het wel eens lastig om de administratieve procedures te doorlopen. Na een verlies (diefstal?) van mijn portefeuille moest ik allerlei papieren... Lees verder

10

15-11-2021
Lammert Sloothaak

Vrienden zeggen me weleens waarom neem je niet een verzekering dichterbij dat kan gemakkelijker zijn! nou ik zal zeggen ik ben het daar niet mee eens! en ook niet van plan, werkelijk dit team is zo goed... Lees verder

10

24-05-2018
Dr. Jurjen Gazendam

Nog toelichting na “Douze Points” ?? ... Lees verder

9

01-06-2018
jan redeker

10

25-05-2018
Linette

Vorig jaar zijn we heel goed geholpen bij de afhandeling van de auto schade.... Lees verder

10

24-05-2018
Miranda

8

23-04-2018
Karst en Will

Hypotienda heeft ons voortreffelijk geholpen bij de afhandeling van de schade (financieel en reparatie) bij een waterlek in onze tuin. Wij zijn vol lof over de medewerkers en kunnen Hypotienda van harte... Lees verder

9

12-06-2018
Vincent Claessens

Naast dat het erg aangenaam is om in het Nederlands te kunnen communiceren over zakelijke aspecten, om elkaar goed te begrijpen, is ons vooral de enorme klant- en servicegerichte benadering opgevallen.... Lees verder

9

28-06-2018
Henk Aartsen

Goed... Lees verder

10

18-01-2022
Anja

Na voor 2e keer waterlek te hebben gehad zijn allebei de claims echt voortreffelijk afgehandeld. Van de melding door mij als het snelle reageren en handelen daarop. Het bedrijf die is komen constateren... Lees verder

10

23-04-2018
Willem Gruijters

Op 14 januari 2017 pech met de auto. Start niet meer. Hypotienda gebeld voor ondersteuning. Charley regelt binnen 30 minuten een assistencia. Auto naar de dichts bijzijnde garage in Benissa. Er gaat direct... Lees verder

9

27-06-2018
Cor Bunt

Goede service en je wordt geholpen in je eigen taal cq vertalen wat de verzekeraar je meldt en het is je niet duidelijk... Lees verder

9

27-06-2018
L.G. van Grafhorst

Zeer tevreden. Gelukkig nog niet echt veel gebruik hoeven te maken van maar als je mailt of belt of anders dan staat ze gelijk klaar.... Lees verder

9

15-11-2021
Derycke Greet

Dank voor het voor ons op te nemen, heel erg ondersteunend. Klant vriendelijk, luisterend, begrip. Top!, ... Lees verder

9

27-06-2018
Jan van Barneveld

Fijn bedrijf en gemakkelijk in de NL taal.... Lees verder

9

16-04-2021
van der Meijden

9

13-04-2018
Marjon

Onze complimenten aan Hypotienda en Sandra Thissen omtrent de schade afhandeling van onze kapotte kookplaat. Zeer goede service en bemiddeling met de schade expert van Reale verzekering, die ook heel meewerkend... Lees verder

9

27-06-2018
Jaap Burggraaf

9

27-05-2018
G.J.A. van Schie

duidelijke en goede informatie. Klantvriendelijke organisatie.... Lees verder

10

18-02-2019
Olivia

Ik wil jullie bedanken voor de snelle en correcte afwerking van de windschade.... Lees verder

9

02-04-2019
Nel van Alphen

Na inbraak in ons vakantiehuis is snelle actie ondernomen en contact gezocht met verzekeringsmaatschappij. Wij waren dag later in Spanje en in de dagen die volgden schade-expert en mensen om vernielde... Lees verder

10

22-11-2018
Brian

Altijd netjes en duidelijke uitleg ook als je iets niet meteem begrijpt.... Lees verder

10

27-06-2018
Ronald

9

25-05-2018
Floridor

10

30-01-2020
D.van den Brink

Ik had voortdurend contact met Evita, correcte en snel offerte, snel antwoord op mijn vragen. Mooie prijs voor een uitgebreide en goede verzekering. Ik zeg doen bij Hypotienda... Lees verder

10

14-08-2018
Gerda Goezinne

klasseverzorging in hospiten Rambla, zelfs voor 2 personen!... Lees verder

9

24-05-2018
Yvonne Kemp

Geen 10, want ik had regelmatig een medewerkster aan de telefoon die niet goed was geinformeerd en mijn vragen moest doorgeven en steeds moest vragen aan anderen.... Lees verder

9

01-07-2018
clauws john

Handig om in eigen taal te kunnen communiceren.... Lees verder

8

20-02-2020
A.W.J. Borst

Vandaag het probleem met een verstopte afvoer in de wasbak van de keuken. Niet verwacht dat dit onder de inboedelverzekering zou vallen maar op advies van de concierge toch Hypotienda gebeld om 12 uur.... Lees verder

10

28-06-2018
adenriavanloenhout@gmail.com

Geweldig en vriendelijk personeel... Lees verder

9

09-09-2020
Ad Kolsters

Fantastische service, altijd snel, betrouwbaar en vriendelijk. Pas 1 schadeclaim gehad met auto, werd direct en zorgvuldig voor me geregeld. Ook nieuwe verzekering aanvragen snel en duidelijk. Prijs iets... Lees verder

9

13-08-2018
Peter Rigter

9

18-08-2020
Jaap

Fantastisch op weg geholpen door vooral Evita. Voelt als serieus te worden genomen en dat geeft vertrouwen.... Lees verder

10

31-01-2020
Arie Hermans en Miriam Quaedvlieg

Dit is hoe het overal zou moeten gaan. Vlotte communicatie, goede service en zeer klantvriendelijk. We gaan jullie zeker aanbevelen. ... Lees verder

10

24-05-2018
Janet Snijder

Zeker een aanrader en zeer correcte begeleiding bij de aankoop van ons appartement ... Lees verder

8

23-04-2018
Else Fransen

Ben sinds 1 mei 2017 klant van Hypotienda. Verzekering snel en efficiënt geregeld! Altijd vriendelijk aan de telefoon en ik krijg de indruk dat ze "hart voor de zaak" hebben, maar vooral voor de klant!!... Lees verder

9

19-11-2021
John Clauws

Voor de eerste maal mijn autoverzekering nodig gehad , en vanaf de schade melding tot en met de afwerking van de claim , perfect , correct en vlug afgewerkt door het team van Hypotienda , een dikke pluim... Lees verder

9

20-01-2021
schoofs frans

9

06-04-2021
schoofs frans

8

23-04-2018
Diane Kreffer

Dankzij goed contact, service, duidelijke afhandeling binnen 14 dagen een nieuw badscherm besteld en geplaatst!! Helemaal Top!! Diane... Lees verder

10

07-09-2018
Henk Post

Ik heb in meer dan 20 jaar in Spanje een groot netwerk opgebouwd, zakelijk en vrienden etc.. en zal zonder meer Hypotienda (en Liberty) aanbevelen.... Lees verder

9

09-06-2018
Simon Hoekstra

9

23-09-2020
Robert

Voor vertrek naar Spanje de verzekeringen geregeld. Men is zeer behulpzaam en geduldig met uitleg. Ook is het telefonisch overleg goed en merk je dat de dames (in mijn geval Yentl en Laura) meedenken en... Lees verder

10

08-07-2019
Brian

9

23-04-2018
Gerard Rutten

Wij zijn sinds september 2016 klant bij Hypotienda.Tijdens onze zoektocht naar de juiste verzekering werden we zowel per e-mail als telefonisch op een hele prettige en snelle manier van de nodige duidelijke... Lees verder

9

31-05-2018
Linda van der Hoeven

Erg fijn contact gehad met Cindy, deskundige zorgverzekering. Vakkundig en snel geholpen! ... Lees verder

9

05-10-2020
Pauline Lindhout

Ik ben erg tevreden en dan met name over de vriendelijke mensen die daar werken. Snel antwoorden van mails, en vragen. Zeer klantvriendelijk Dank jullie wel... Lees verder

9

23-09-2020
Robert

Voor vertrek naar Spanje de verzekeringen geregeld. Men is zeer behulpzaam en geduldig met uitleg. Ook is het telefonisch overleg goed en merk je dat de dames (in mijn geval Yentl en Laura) meedenken en... Lees verder

9

10-01-2018
J.Pleijte - Teulada - Alicante

In november werd ons huis getroffen door een bliksemschade, waardoor de printer van de automatisch garagepoort werd vernietigd. Contact opgenomen met de schadeafdeling van Hypotienda, waarbij ik o.a. heb... Lees verder

10

22-11-2018
Anneke Mesman

geweldig geholpen... Lees verder

8

20-04-2018
Rien Moonen

Bedankt voor de snelle service, met betrekking tot mijn auto X5, uiteraard was het een domme fout van mij, maar de sleepdienst was perfect op de afgesproken tijd aanwezig, alles was in no time geregeld, Nogmaals... Lees verder

10

12-05-2021
C.F.

I’m very satisfied with the service from Hypotienda for over eight years now. All employees are always very friendly and helpful. In some difficult situations, they’ve made the impossible possible... Lees verder

8

25-05-2018
clauws john

9

30-05-2018
Theo Visser

19 januari in Sevilla, er werd ingebroken in mijn auto, zijraampje ingeslagen. Direct gebeld naar Hypotienda, Melissa van Hypothienda schakelde meteen carglass in en ik er werd nog dezelfde middag een... Lees verder

9

11-02-2018
A. Schuurmans - Otinyent

Ik kan Hypotienda bij iedereen aanbevelen!! Geweldige hulp en service. Ik stond met mijn auto met pech bij mijn huis. Dit ligt ontzettend afgelegen en is uiterst moeilijk te vinden. Ilse wist nog wie ik... Lees verder

9

09-09-2020
Ad Kolsters

Fantastische service, altijd snel, betrouwbaar en vriendelijk. Pas 1 schadeclaim gehad met auto, werd direct en zorgvuldig voor me geregeld. Ook nieuwe verzekering aanvragen snel en duidelijk. Prijs iets... Lees verder

8

23-04-2018
Nicole Mesker

Ik ben nu bijna een jaar klant bij Hypotienda. Buiten het feit dat het heel fijn is dat ik door Nederlands sprekende mensen geholpen wordt is de service geweldig. Elke keer weer doen ze er alles aan... Lees verder

9

15-12-2021
Armand

Over de afgelopen 12 jaar heeft het team van Hypotienda ons op verschillende gebieden zeer vakkundig en vol tevredenheid geholpen. ... Lees verder

10

05-07-2018
Dennis Peereboom

top bedrijf!! Verstand van zaken, dit maakt het leven in Spanje vele malen makkelijker. Zeer makkelijk in de omgang en niets is teveel! ... Lees verder

9

22-12-2020
Bart Van Lierde

10

04-02-2019
Fam. Jansen

Vanwege een schade binnenshuis contact met hypotienda gehad. Naar aanleiding van het contact is er gezorgd, dat onze schade onder de verzekering viel. Tevens is de schade opgelost. Vanwege taalbarriere... Lees verder

9

18-08-2018
Wilko Heesakkers

De dames zijn SUPER klantvriendelijk en communiceren meer dan voortreffelijk, grote complimenten aan het TEAM, namens Eric Clijnk en Wilko Heesakkers... Lees verder

10

03-07-2018
Cynthia leblon

Goed... Lees verder

10

15-11-2021
yvonne hesseling

Prettig contact. Altijd behulpzaam. Vertrouwenswaardig.... Lees verder

10

27-06-2018
Helen Peterse

Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Ik beveel Hypotienda regelmatig aan. Handig om in je eigen taal te kunnen worden geholpen en niet zelf alle kleine lettertjes te hoeven lezen.... Lees verder

10

18-12-2020
Bernhard

Een enorm vriendelijk team van ervaren mensen, en een vlotte acurate behandeling van vragen. Ik kan een ieder die in spanje verblijft Hypotienda aanbevelen. Ieder bedrijf zou een voorbeeld kunnen nemen... Lees verder

9

29-11-2020
Ankie van de Weerd

echt bijzonder prettig klantcontact. klantgericht en klantvriendelijk... Lees verder

× Home Over ons Algemeen Particuliere zorg Ziektekostenverzekeringen Offerte Gepensioneerden Emigreren Seguridad Social Nieuws Klantervaringen F.A.Q. Blog Contact Links Direct aanvragen
Home