Emigreren naar Spanje

Emigreren naar Spanje en uw zorgverzekering goed regelen, hoe werkt dit precies?

Wanneer u zich uitschrijft uit uw gemeente in Nederland krijgt uw Nederlandse zorgverzekeraar hier bericht van. Indien u uw zorgverzekering in Nederland nog niet heeft beëindigd dan zal uw zorgverzekeraar dit doen.
 
Wanneer u vervolgens premie in Spanje gaat afdragen voor de sociale zekerheid (Seguridad Social) of de zorgpremie wordt ingehouden op uw Nederlandse pensioen of uitkering, dan bent u automatisch verzekerd van publieke zorg via het Spaanse ziekenfonds.

Wilt u niet afhankelijk zijn van de publieke zorg en kiest u liever voor zekerheid en kwaliteit dan kunt u het beste een particuliere zorgverzekering afsluiten.

offerte aanvragen

Aandachtspunten keuze particuliere zorgverzekeraar

Hoe weet ik bij welke verzekeraar ik mijn zorgverzekering moet afsluiten? Onderstaande informatie geeft u de antwoorden.

1. Is de verzekeringsmaatschappij gespecialiseerd in zorgverzekeringen? 

Vraag altijd aan de zorgverzekeraar of uw tussenpersoon (Hypotienda) of de zorgverzekeraar gespecialiseerd is in zorgverzekeringen. Dit is erg belangrijk want andere algemene verzekeraars sluiten vaak simpele maar zeer essentiële dekkingen uit, zoals het gebruik van een ambulance in het geval van een auto-ongeluk. Kies daarom een verzekeraar die gespecialiseerd is in zorgverzekeringen.

2. Wat is het leeftijdslimiet om een particuliere zorgverzekering in Spanje af te kunnen sluiten?

Bij de meeste verzekeraars kunt u een zorgverzekering afsluiten tot uw 60ste of 65ste jaar. Hypotienda kan u een zorgverzekering aanbieden tot uw 70ste jaar. Bent u ouder dan 70 jaar, dan wordt de premie van een zorgverzekering hoger. De maximale aanvangleeftijd voor een zorgverzekering bij Hypotienda is 75 jaar.

3. Behoud ik bij 65 jarige leeftijd nog de volledige dekking of val ik terug naar een basisdekking?

Hypotienda biedt zorgverzekeringen aan waarbij u een volledige dekking krijgt. Er zijn verscheidene andere verzekeraars waarbij u wel terugvalt in een basisdekking. Informeer hier van te voren goed naar om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Hoe ouder u wordt hoe moeilijker het is om opnieuw een zorgverzekering af te sluiten!

4. Kan de verzekeringsmaatschappij mijn verzekering eenzijdig opzeggen?

De zorgverzekeringen van Hypotienda kunnen na 3 jaar niet meer worden beëindigd  door de verzekeraar. Er zijn andere verzekeraars die zich altijd het recht voorbehouden om uw zorgverzekering te annuleren wanneer u teveel kosten heeft geclaimd. Let hier goed op!

Hypotienda kan u informeren over allerlei verschillende particuliere zorgverzekeringen in Spanje. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 
Keuze soort zorgverzekering

In Spanje spreken de artsen van particuliere zorgverzekeraars vaak goed Engels en zelfs Duits. Maar wilt u toch liever in Nederland behandelt worden of wilt u in Spanje liever een Nederlands sprekende arts bezoeken, dan zijn hier ook mogelijkheden voor.
 

Wat voor soort particuliere zorgverzekering past het beste bij mij? Stel uzelf de volgende vragen: 

  • Zou ik gebruik willen maken van een Nederlands sprekende huisarts of specialist in Spanje?
  • Zou ik in Nederland geopereerd willen worden indien nodig? 
  • Zou ik in Nederland behandeld willen worden bij mijn arts die mij al jaren kent?

Wanneer u bovenstaande vragen met ´Ja´ heeft beantwoord, dan past het product ´Mundisalud´ waarschijnlijk het beste bij u. Vraag Hypotienda naar de voorwaarden en premie, klik hier 

Op de volgende pagina vindt u informatie over alle zorgverzekeringsproducten. De premies lopen enorm uiteen, dus vergelijken loont de moeite!

offerte aanvragen

Spanje Zorgverzekering

Neem contact op met Hypotienda!

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com