Op vakantie verzekerd van medische zorg?

27 mei 2013 

De privé-zorg in Spanje speelt een steeds grotere rol. Dit komt door de toegenomen wachtlijsten en wachttijden voor specialistische hulp via het publieke sociale zorgstelsel (Seguridad Social).

Naar schatting is 15 procent van de Spaanse bevolking privé verzekerd. Zo'n particuliere zorgverzekering wordt doorgaans afgesloten als aanvulling voor of zelfs als alternatief op het sociale zorgstelsel.

Voor- en nadelen privé-verzekering

Het voordeel van een privé verzekering is dat de verzekeraars een eigen netwerk van privé-klinieken, privé-ziekenhuizen en specialisten hebben. Hierdoor zijn er geen of slechts korte wachttijden. Het nadeel is dat je je moet houden aan het netwerk van de zorgverzekeraar, hoewel er ook mogelijkheden zijn om buiten het netwerk medici te bezoeken, waarvoor je dan rond de 80 procent van de kosten vergoed kunt krijgen.

Premie

De premie van een particuliere zorgverzekering hangt af van leeftijd, regio en sekse. Doorgaans is de premie in Spanje goedkoper dan in Nederland, mits je je houdt aan het medische netwerk van de zorgverzekeraar.

Verhuis je naar Spanje en heb je geen recht op zorg via het sociale zorgstelsel in Spanje dan ben je verplicht een privé-verzekering af te sluiten.

Op vakantie in het buitenland? 

Ben je verzekerd via het sociale zorgstelsel dan kun je een EHIC (European Health Insurance Card) of TSE (Tarjeta Sanitaria Europea) aanvragen. Met deze kaart krijg je tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland gemakkelijker toegang tot medische voorzieningen.

Ben je privé verzekerd dan dekt je particuliere verzekeraar de medische kosten in het buitenland. Wij adviseren altijd eerst het telefoonnummer voor mondiale assistentie achterop de zorgpas te bellen voor advies over hoe te handelen. 

Daarnaast is het verstandig om ook een reisverzekering af te sluiten want de vergoeding van medische kosten in het buitenland zijn gelimiteerd. De meeste privé zorgverzekeraars staan een maximaal verblijf van 90 dagen in het buitenland toe.

Hypotienda kan zowel een privé-zorgverzekering als een (doorlopende) reisverzekering voor u afsluiten.


Bron Inspanje.nl

© Saskia Gruijters/Hypotienda

Spanje Zorgverzekering

Neem contact op met Hypotienda!

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com