Veel gestelde vragen

Kan ik met mijn particuliere zorgverzekering ook bij de Seguridad Social terecht?
Nee, met uw particuliere zorgverzekering kunt u bij de aangesloten prive ziekenhuizen en klinieken terecht. Met een Mundisalud zorgverzekering kunt u zelfs naar een prive ziekenhuis of kliniek naar eigen keuze in Spanje of het buitenland.

Heeft u een Integral zorgverzekering, check ALTIJD van te voren naar welk ziekenhuis, kliniek of specialist u kunt gaan. Meld altijd dat u verzekerd bent via DKV. Bij twijfel bel Hypotienda of DKV.


Bij welke zorgverzekeringen zijn behandelingen voor fysiotherapie inbegrepen?
Bij alle zorgverzekeringen (Integral, Mundisalud, Residentes en Top Health) zijn fysiotherapie behandelingen inbegrepen.

Bij Integral Elite en alle bij alle type Mundisalud zorgverzekeringen zijn er ook geen eigen bijdrages. Wel dient u een doorverwijzingsbrief van de traumatoloog te hebben.
 
De eigen bijdrage bij 
Integral Complet is € 8,- per behandeling , Integral Plus € 5,- en Integral Classic € 2,50 per behandeling.

Worden tandartskosten vergoed in het buitenland?
Alleen spoedhulp wordt tot € 150,- gedekt in het buitenland. U dient het telefoonnummer achterop het pasje te bellen. Mochten de kosten veel hoger zijn dan € 150,-, dan raden wij u aan om terug naar Spanje te gaan naar een aangesloten tandarts van DKV. Er zijn veel goede prive tandartsen aangesloten bij DKV waar u gebruik van kunt maken.

NIEUW! Zijn er leeftijdslimieten bij het afsluiten van een particuliere ziektekostenverzekering?
Het leeftijdlimiet voor het afsluiten van een DKV zorgverzekering is 75 jaar. Vragen of informatie hierover, mail naar info@hypotienda.com

Kan DKV mijn polis annuleren als ik te veel kosten heb gemaakt?
DKV behoudt zich het recht voor om de polis de eerste 3 jaar te annuleren als de maatschappij dat nodig vindt. Vanaf het derde jaar verliezen zij dit recht. Andere maatschappijen behouden zichzelf het recht voor om de verzekering op ieder moment te beëindigen, ook na de eerste 3 jaar.

Wat is een “cuadro médico”?

“Cuadro médico” is een lijst van alle artsen, specialisten, ziekenhuizen die aangesloten zijn bij DKV. U kunt deze lijst bij ons opvragen om te zien welke artsen, specialisten en ziekenhuizen u in uw regio kunt gebruiken.

Zijn er ook buitenlandse artsen aangesloten bij het DKV netwerk?
Ja, er zijn buitenlandse artsen aangesloten bij het netwerk van DKV. In de lijst van zorgverleners (cuadro médico) staat vermeldt welke talen de arts spreken.

Ik wil graag naar een Nederlandse huisarts in Spanje, worden de kosten vergoedt door DKV?
Wanneer u bijvoorbeeld een van de producten van DKV Mundisalud afsluit kunt u ook naar een Nederlandse huisarts in Spanje. De kosten worden dan tot 80% of 90% vergoed. U dient de nota van de huisarts wel eerst voor te schieten en vervolgens krijgt u de factuur vergoedt van DKV.

Indien u het product DKV Residentes of Top Health neemt worden de kosten van een Nederlandse huisarts voor 100% vergoed.

Wat heeft DKV nodig om een polis op te maken?
DKV vraagt u alleen een gezondheidsverklaring in te vullen en te tekenen. 

Moet ik medische behandelingen voorschieten?
Let goed op: Wanneer u gebruik maakt van een arts, specialist of ziekenhuis uit het netwerk van DKV, dan dient u altijd met het DKV pasje te betalen. Betaal hier nooit zelf de kosten.

Heeft u een Mundisalud zorgverzekering, dan mag u gebruik maken van artsen naar eigen keuze. U dient de kosten van de behandeling voor te schieten en vervolgens stuurt u de rekening op naar DKV. Binnen een termijn van maximaal 7 dagen krijgt uw geld terug.


Welk product zou het beste zijn als ik in Spanje, in Nederland en overal ter wereldwijd geholpen wil worden door elke willekeurige arts of specialist?

Voor 100% kostenvergoeding zonder enige beperkingen is het product Top Health geschikt.

Indien u niet per se 100% vergoeding zoekt maar 90% is ook voldoende dan zou een van de producten van Mundisalud geschikt zijn. Wij raden u altijd aan om u door ons te laten informeren. Wij kunnen u alle voor- en nadelen van elk product vertellen afhankelijk van uw situatie. Klik hier en vraag meer informatie aan Hypotienda.

Dekt DKV chemo behandelingen?
Jazeker, DKV dekt ook chemo behandelingen in het ziekenhuis. Het kan zijn dat een aantal andere verzekeraars dit niet dekken, terwijl dit juist een hele belangrijke reden (kostenpost) is om particulier verzekerd te zijn.

Hoe zit het met de limieten op de dekkingen?

De Integral zorgverzekering heeft geen limieten.

Bij een Mundisalud zorgverzekering mag u naast de aangesloten ziekenhuizen en artsen ook gebruik maken van ziekenhuizen, klinieken en artsen naar eigen keuze. De limieten gelden alleen wanneer u door een arts, specialist of in een ziekenhuis geholpen wil worden die buiten het netwerk van DKV valt. De limieten van de Mundisalud Classic en Elite zijn in principe ruim voldoende, ook voor grote ingrepen.

Hoe zit het met tandartskosten, zijn die ook meeverzekerd?
Bij de producten Integral en Mundisalud gelden de volgende regels over tandartskosten: controles, schoonmaakbeurten, kiezen trekken, foto’s maken en nog een aantal andere kleine behandelingen worden 100% vergoedt. Overige behandelingen bieden een speciaal tarief. Voorwaarde is dat u altijd gebruik maakt van het medisch netwerk. Kiest u een tandarts buiten het netwerk van DKV dan dient u ALLE tandartskosten zelf te betalen.

Bij het product DKV Residentes is tandheelkunde altijd 100% gedekt binnen het medisch netwerk en 80% buiten het medisch netwerk met een jaarlimiet van 3.000€.

Bij het product DKV Top Health is tandheelkunde altijd 100% gedekt binnen het medisch netwerk en 80% buiten het medisch netwerk met een jaarlimiet van 9.000€.

Voor meer informatie over de tarieven en dekkingen kunt u contact opnemen met Hypotienda, klik hier.

Is er een bepaalde wachttijd vanaf de ingangsdatum van de polis voor operaties en behandelingen?
U kunt vanaf de eerste dag dat u verzekerd bent gebruik maken van de zorgverlening. Let wel op, voor bepaalde zorg zijn wachttijden* van toepassing. De wachttijden zijn: 

  • 6 maanden voor hospitalisatie, behandelingen die gedurende de hospitalisatie worden uitgevoerd én chirurgische ingrepen
  • 8 maanden voor bevalling
  • 12 maanden voor transplantaties

* Wachttijden gelden niet voor levensbedreigende spoedgevallen en zorg bij ongevallen.

Kan ik een ziektekostenverzekering afsluiten als ik zwanger ben?
De eerste maand van zwangerschap kun je nog een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten, later niet meer. Uiteraard zijn alle andere dekkingen wel vergoedt. Er is een wachttijd van 8 maanden tussen het afsluiten van de polis en de bevalling om deze vergoedt te krijgen. Controles tijdens de zwangerschap zijn altijd gedekt.

Als mijn kind prematuur is en ik heb de polis in de eerste maand van zwangerschap afgesloten, is de bevalling dan wel gedekt?
In dit geval wordt de bevalling alleen maar gedekt als er overlijdensrisico ontstaat. Mocht dit niet het geval zijn, is de bevalling niet gedekt. Daarom is het heel belangrijk om een particuliere ziektekostenverzekering af te sluiten vóór de zwangerschap.

Als ik zwanger ben en ik graag in Nederland wil bevallen, welke dekking heb ik dan nodig?
Met de Mundisalud dekking bent u niet alleen binnen Spanje gedekt maar ook in het buitenland. Binnen de Mundisalud zijn er vier verschillende opties waarvan twee opties de Classic en de Elite geen limiet voor zwangerschap hebben. Mocht u in het buitenland willen bevallen dan kunt u een van deze twee dekkingen nemen.

Spanje Zorgverzekering

Neem contact op met Hypotienda!

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com