Gezond zijn is hip

Vorige maand werd dit artikel door Hypotienda geplaatst op Inspanje.nl. Binnen no time stond het artikel op nummer 1 van de top 5 meestgelezen artikelen. Een gezonde levensstijl is anno 2014 dé nieuwe trend. Dit uit zich op verschillende manieren.

We leven in een land met veel zonlicht - de belangrijkste bron van vitamine D - en met talloze smaakvolle groente- en fruitsoorten voorziet Spanje in genoeg randvoorwaarden om een heel gezond leven te leiden. Toch zien we ook hier steeds meer dikke mensen als gevolg van een ongezonde levensstijl.  De kant-en klaarmaaltijden rukken op en junkfood is op elke straathoek verkrijgbaar en aantrekkelijk in economisch moeilijke tijden, want goedkoop. 

De Spaanse dagindeling, waardoor mensen pas tegen een uur of tien hun diner nuttigen, heeft ook niet altijd een gunstig effect op een gezonde levensstijl. Het goede nieuws is echter dat Spanjaarden wel van sporten houden. Elk jaar is er wel weer nieuwe sporttrend die massaal gevolgd wordt, van Tae Bo, Zumba tot de nieuwste trend Crossfit.

Meer dagelijkse beweging

Nu de meeste mensen een zittend beroep hebben, moeten we veel meer bewegen. Een paar uurtjes per week zeer intensief sporten blijkt niet genoeg te zijn. Het gaat er om je leefpatroon te veranderen. Dit betekent minder zitten en hangen en meer dagelijkse beweging. We zullen dus veel vaker de trap moeten nemen in plaats van de lift en tijdens de lunch kun je misschien beter een wandeling maken in plaats van aan tafel te zitten. Zelfs huishoudelijke klusjes zouden we vaker kunnen doen, onder de noemer ‘dagelijkse beweging’.

offerte aanvragen

Jaarlijkse check ups en preventieve onderzoeken

Onze klanten kunnen met een particuliere zorgverzekering naar een prive kliniek voor een jaarlijkse check up zoals een borstonderzoek (mammografie), een baarmoederuitstrijkje, bloeddruk- en cholesterolgehalte controle of een bloedsuikertest. Ook bieden de particuliere zorgverzekeringen preventieve onderzoeken aan tegen onder andere darmkanker, borst- en baarmoederhalskanker, prostaatkanker, hart- en vaatziekten. 

Voordelen particuliere zorgverzekering

Deze check-ups zijn bedoeld om ziekten en aandoeningen te voorkómen of op tijd te ontdekken. Op basis van zo’n preventieve check-up kunnen maatregelen genomen worden om de ziekten te behandelen. Wij stimuleren onze klanten dan ook om gebruik te maken van deze voordelen van een particuliere zorgverzekering. Alles onder het mom: ‘voorkomen is beter dan genezen’. 

Voor meer informatie over particuliere zorgverzekeringen in Spanje klik op de link of stuur een email aan Hypotienda.

offerte aanvragen 

Spanje Zorgverzekering

Neem contact op met Hypotienda!

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com