Lenteklussen en woningonderhoud in Spanje

Door preventief onderhoud van uw Spaanse woning kunt u veel geld besparen. Achterstallig onderhoud brengt namelijk veel kosten met zich mee en wordt niet vergoed door de (Spaanse) verzekeraars. Naar aanleiding van ervaringen uit de praktijk geven we enkele tips voor het voorkomen van extra kosten door achterstallig onderhoud.

Mei 2013 Bron: www.mondi.nl

5 tips om achterstallig onderhoud te voorkomen

Tip 1 | Maak de kozijnen schoon
Schoon schilderwerk gaat langer mee. Als u de ramen lapt, vergeten we vaak de kozijnen ook schoon te maken. Door de ramen even open te doen, kunnen de kozijnen en de sponning gemakkelijk mee schoongemaakt worden. Vaak vindt hier de meeste ophoping van vuil plaats.

Tip 2 | Verwijder kalkaanslag op tegels en kranen
In Spanje hebben we veel last van kalkaanslag. Schoonmaakazijn lijkt het wondermiddel te zijn. Kranen kunnen gemakkelijk kalkvrij worden gemaakt door het eindstuk van de kraan los te draaien en in een bakje met schoonmaakazijn te leggen. Kun je het eindstuk niet losdraaien, gebruik dan een doekje gedrenkt in de schoonmaakazijn en wikkel dit om de kranen. Laat het zo een nachtje intrekken. De volgende ochtend goed afspoelen en de kranen zijn ontkalkt. Bij hevige kalkaanslag nogmaals herhalen.

Tip 3 | Maak de dakgoot schoon
Na de hevige Spaanse regenbuien kunnen de afvoeren verstopt zijn geraakt en kan vuil in de goten zijn blijven hangen. Gebruik deze heerlijke zonnige lentedagen voor een schoonmaak van de dakgoot om veroudering tegen te gaan.

Tip 4 | Controleer de kozijnen en beglazingskit
De kozijnonderdelen hebben het meest te lijden van de hevige zon in Spanje. Hier komt houtrot en afbladdering van het schilderwerk het eerst voor. Herstel dit zo snel mogelijk om achterstallig onderhoud te voorkomen.

Ook de kit tussen het kozijn en het glas heeft onderhoud nodig. Een goede kitafdichting voorkomt vocht tussen het kozijn en het glas. Het is dan ook aan te bevelen om deze kit te vervangen als die verouderd en losgescheurd is.

Tip 5 | Laat de airconditioning nakijken
Voordat we de airconditioning straks weer volop gaan gebruiken, is preventief onderhoud raadzaam. Dit voorkomt eventuele lekkages en slecht functionerende en/of defecte onderdelen worden tijdig opgemerkt en vervangen. Het apparaat zal hierdoor langer meegaan en goed blijven koelen.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door Saskia Gruijters verbonden aan 
Hypotienda Espana S.L.

Spanje Zorgverzekering

Neem contact op met Hypotienda!

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com