Premie stijging zorgverzekeringen Nederland

29-09-2010 Verzekeraars: premiestijging onvermijdelijk
 
Het kabinet verwacht dat de zorgpremie volgend jaar met gemiddeld 100 euro omhoog gaat. Die stijging is onvermijdelijk gezien de toenemende zorgkosten, stelt de brancheorganisatie van zorgverzekeraars (ZN) in een reactie.

De verzekeraars zijn kritisch over de plannen van demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) om de zogeheten macronacalculatie af te schaffen. Dat is een regeling die ervoor zorgt dat zorgverzekeraars achteraf gecompenseerd worden als zij geconfronteerd worden met grote tegenvallers.

Volgens ZN-voorzitter Hans Wiegel leidt afschaffing van die regeling tot grotere financiële risico's voor de zorgverzekeraars. Daar zullen de verzekerden de rekening voor moeten betalen in de vorm van nog hogere premies, voorspelt hij.

De zorgverzekeraars betreuren het dat sommige aanpassingen in het basispakket, zoals de eigen bijdrage voor onder meer psychiatrische hulp, pas laat bekend zijn geworden. Dat kan problemen geven bij de uitvoering.

Over de precieze maatregelen die het kabinet neemt om de zorg betaalbaar te houden, zoals het schrappen van de rollator, de mondzorg voor jongeren tot 21 jaar en de anticonceptiepil voor vrouwen boven de 21 jaar, doet ZN geen uitspraken. De brancheorganisatie vindt dat „bij uitstek een politieke keuze.”

Bron: De Telegraaf

Spanje Zorgverzekering

Neem contact op met Hypotienda!

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:         info@hypotienda.com